Vitalmania.pl

Słuchajcie, ktos z Was slyszal cos o tym moze wiecej? Ja trafilam przypadkiem na link do filmu na YT. Zainteresowalo mnie to mocno, nie powiem, ze nie. Podchodze z lekka sceptycznie, ale wiele w tym logiki, nie wiem jak mocno jest to osadzone w wiedzy naukowej (nie zebym krytykowala). Zawsze wiedzialam, ze nasza psychika ma ogromny wplyw na nasz stan fizyczny, ale ze az tak?ciekawa koncepcja. Obejrzyjcie film (albo filmy) i powiedzie co na ten temat sadzicie.

http://www.youtube.com/watch?v=KQwaVNQY2Hg

Przeglądane: 325

Odpowiedz na to

Odpowiedzi do tej dyskusji

i stwierdzam, ze swiat zwariowal....
Dzieki Aniu za linka, raz jeszcze.pozdr.

to ja dziekuje, bo dzieki tobie trafilam na ten temat :)

:)sie ciesze:)

Tak mi przyszlo do glowy - Aniu, slyszalas kiedys moze o czyms takim jak AMRY - taki "preparat" krzemowy, wielu twierdzi, ze sama woda. Ale do sedna - chodzi mi o to, ze tworca tego amry stwierdzil na podstawie jakichs swoich badan, ze w "tkance" (ja tak to nazywam) rakowej jest obecnosc plesni - grzybow. uznal, ze to grzyby leza u podstaw powstawania nowotworow, ze organizm otorbia swoimi komorkami komorki grzyba - w celu ochrony. A krzem skutecznie niszczy plesn. Nawiazujac do teorii nowej medycyny g. - oni twierdza, ze grzyby i bakterie uczestnicza w procesie rozkladu nowotworow. Jest tu jakas korelacja - w dwoch niezaleznych od siebie rozumieniach genezy i rozwoju raka.
Ten material przez Ciebie podlinkowany wiele mi wyjasnil dodatkowo odnosnie NGM. Oni wyraznie odgraniczaja poziom psychiki od mozgu i od sfery narzadowej. Z poczatku myslalam, ze zrownuja psyche z mozgiem.

Czyli psychika, jesli zalozyc, ze dusza (w rozumieniu religijnym) nie istnieje - to zatem swoisty wirtualny zespol mysli, wyobrazen, trwierdzen, przekonan i wierzen. A mozg to narzad, ktory uczestniczy w tworzeniu psychiki, jej utrzymaniu, rozwoju i smierci?
Jak trafisz Aniu na jeszcze jakis ciekawy material, daj znac. Owocek! 

nie słyszałam o tym preparacie ale to co piszesz o tych grzybach ma sens patrząc pod wzgledem NGM...

ja osobiście z rok temu oglądałam film Nowa Biologia Bruca Liptona też na YT i to bardzo dużo mi wyjasniło ale troche pod innym kątem, bardziej patrząc od strony fizyki, też bardzo interesujący wykład.. a teraz tez film o NGM, przyznam że muszę ten film jeszcze raz obejrzeć bo nie wszytko jeszcze dobrze rozumiem, ale temat jak najbardziej mnie zaintersował i będę obserwować swoje ciało i analizować sytacje, żeby sprawdzić na własnej skórze czy to faktycznie tak działa..

o infekcjach takich jak katar itd. to już Butlenko opowiadała żeby tego nie leczyć aspiryną tylko że to organizm się oczyszcza, albo jak opowiadała o swoim mężu że jak miał jakiś uraz kości i że mu guz w tym miejscu urósł..

rozmyślając na temat mózgu, to tam własnie w mózgu dochodzi do analizy sytacji i tam zostaje podjeta decyzja czy dana sytacja wywoła u nas Konflikt i jeżeli ten konflikt powstał to odbija się to na którymś narządzie w ciele (według NGM).. czyli to jak sie nauczylismy żyć to w jaki sposób nasz mózg nauczył sie reagowac na konkretne sytacje, co tworzy nasza psychikę, ma wpływ na nasze zdrowie, ale to chyba nic nowego..  dlaczego placebo działa- bo pacjent wierzy że dostał lek który go wyleczył... ale tak naprawde on zrobił to sam..

natura jest po naszej stronie..!!!!!!

FACEBOOK

© 2012   Created by Basia Wesola.

Oznaczenia  |  Zgłoś problem  |  Warunki serwisu