Vitalmania.pl

Chciałam się ze wszystkimi przywitać. :) Już od jakiegoś czasu planowałam do Was dołączyć i w końcu się zdecydowałam.

Około 2 lata temu zaczęłam bardziej interesować się tym, co jem. Zdecydowałam się przejść na wegetarianizm i chociaż miałam krótki czas gdy to zarzuciłam, to jednak wróciłam do bycia wege i trwam w tym od około roku. Stopniowo docierało do mnie, że tak naprawdę wegetarianizm jest tylko stacją pośrednią na mojej drodze, pierwszym krokiem, który trzeba wykonać, żeby móc ruszyć dalej - tym bardziej, że lepiej się czuję. Interesuje mnie docelowo dieta raw, ale wiem, ze jeszcze baaardzo dużo przede mną. Tym chętniej uczę się od ludzi, którzy mają w tym większe doświadczenie. :)

Witam wszystkich bardzo serdecznie. :)

Przeglądane: 89

Odpowiedz na to

Odpowiedzi do tej dyskusji

Witaj na naszej sciezce;)
Jesli moge dac Ci jakas rade - to nie daj sie zwariowac i podchodz "chlodno" i racjonalnie do tego co bedziesz czytac i slyszec. Nie krytycznie, ale bez mega na maxa entuzjazmu. Zbyt duzy ladunek emocjonalny moze okazac sie malo efektywny w skutkach.

I pamietaj, ze bledy i dorazne niekonsekwencje dietetyczne to nie grzechy i nie spotka Cie za nie potepienie. Kochaj siebie i badz dla siebie wyrozumiala, nie win sie za to, ze zrobisz cos nie tak, tylko szukaj dalej i nie rezygnuj!

To moje zdanie i chcialam sie z nim z Toba podzielic.

owocek! (jak mawia Pepsi Eliot moja kochana)

Bardzo dziękuję za radę - jest niezwykle cenna i trafna. :) Staram się podchodzić do tematu w sposób opanowany, bez skrajnych emocji, bo wiem, że to zaciemna często obraz. I chyba odkąd przestałam jeść mięso i ograniczyłam nabiał stałam się dla samej siebie bardziej wyrozumiała - to dało mi spory komfort psychiczny.

Owocek - to fantastyczne pozdrowienie! :D

Witamy na VItalce:)

Chciałabym żeby to u mnie było takie proste... Niestety pewne zwyczaje żywieniowe nie chcą się dać wykorzenić. ;) Ale pracuję nad tym! :D

Bardzo dziękuję za ciepłe przywitanie. :)

FACEBOOK

© 2012   Created by Basia Wesola.

Oznaczenia  |  Zgłoś problem  |  Warunki serwisu