Nutrivi Slim Food – nowa receptura

2225

Nadwaga i otyłość, to coraz większy problem społeczeństw korzystających z „dobrodziejstw” cywilizacji. Według doniesień WHO w 2015 r osób z nadwagą będzie 2,3 mld, zaś z otyłością 700 mln. W Polsce problem nadwagi dotyczy 62% mężczyzn i 54% kobiet, otyłość dotyka już 1/4 społeczeństwa dorosłego. Nie zapominajmy, że w coraz większym stopniu problem ten dotyczy również dzieci. Obecnie co piąte dziecko boryka się z problemami nadmiernej masy ciała.

Problemy te można rozpatrywać w różnych kategoriach, estetycznych (brak samoakceptacji i akceptacji społecznej), ale również i przede wszystkim zdrowotnych. Walka z nadwagą jest trudniejsza, niż to się może wydawać. Przyczyną może być brak czasu, brak pieniędzy, brak wiedzy i umiejętności, trudność w przezwyciężeniu głodu (wahania poziomu cukru), złe nawyki żywieniowe (uzależniająca „zła” żywność przetworzona).

Laboratoria WellU pod przewodnictwem Profesora Frydrychowskiego (odkrywcy Biopeptide Complex – najskuteczniejszej substancji antystarzeniowej na świecie) znalazły rozwiązanie tego problemu. Jest to propozycja wsparcia i szansa dla osób które podejmą wyzwanie walki z nadwagą. To żywność Slim Food.

Ciasteczka Slim Food to kuracja łącząca w sobie funkcje odżywcze i oczyszczające organizm, przy jednoczesnym modelowaniu sylwetki. Bez wyniszczania organizmu, bez głodowania, bez niekorzystnego przy „zwykłych” dietach efektu gwałtownej utraty masy mięśniowej. Warto wiedzieć, że żywność Slim Food to nie tylko możliwość utraty zbędnych kilogramów i centymetrów w obwodach, ale również zdrowa przekąska (w pracy, w szkole, w podróży). A także propozycja dla osób prowadzących czynny tryb życia, na przykład wykonujących pracę fizyczną i sportowców.

Slim Food to produkt spożywczy przeznaczony dla osób po­szukujących prostej, łatwo dostępnej i dobrze zbilansowanej diety. Dostarcza niezbędnych mikroelementów i składników odżywczych, których trudno szukać w wysoce przetworzonym jedzeniu, z powodu modyfikacji, stanu środowiska czy kondycji gleby. Slim Food może być wykorzystywany jako kompleksowa dieta ( gdyż zaspokaja dzienne zapotrzebowanie energetyczne osób będących  na diecie), bądź jako jej uzupełnienie (jako zdrowa przekąska miedzy posiłkami, bądź w zastępstwie wybranego posiłku). Produkt jest całkowicie bezpieczny dla organizmu i układu trawiennego.  Zawiera jedynie bezpieczny gluten (samopsza – więcej w treści ulotki). To propozycja  poręcznej i wygodnej diety dla całej rodziny – dla dzieci jako zdrowa przekąska między posiłkami pozbawiona rafinowanego, przetworzonego cukru i sztucznych słodzików.

Działanie

  • z badań pilotażowych wynika, iż osoby przebywające tylko na diecie SLIM FOOD są w stanie stracić 3-5 kg w ciągu jednego tygodnia.
  • rekomendowana porcja: do 10-ciu ciastek dziennie (ok. 300 gr)
  • składniki produktu zawierają wiele niezbędnych mikroelementów i witaminoraz zdrowych tłuszczy
  • produkt stanowi  doskonałą alternatywę dla wysoce przetworzonej żywności, ubogiej w wartości odżywcze
  • dostarcza wymaganą dawkę energii
  • nasyca, nie powodując odczucia głodu

Więcej informacji w artykuje: SLIM FOOD – Odchudzanie poprzez smaczne odżywianie

Opis składników SLIM FOOD

Ciecierzyca – inaczej włoski groch, usprawnia trawienie i  obniża poziom cholesterolu we krwi. Już 100 gram ciecierzycy zaspokaja 24% dziennego zapotrzebowania na fosfor, 14% na magnez i aż 43% na witaminę B9. Te same 100 gr zawiera  7,6 gramów błonnika i 8,9 gramów białka.

Samopsza – obfituje w bezpieczny gluten i białko (nawet do 50% więcej niż pszenica zwyczajna, zawiera niewystępujące w pszenicy czy też orkiszu aminokwasy: fenyloalaninę, tyrozynę, metioninę i izoleucynę), które korzystnie wpływają na pracę układu nerwowego.

Soczewica – zawartość lekkostrawnego białka, wapnia, żelaza, beta-karotenu oraz witamin B i PP korzystnie wpływa na organizm, wzmacniając aktywność fizyczną. Pozytywnie oddziałuje na serce i krążenie, obniża poziom cholesterolu, zapobiega nagłym wzrostom cukru we krwi. Daje uczucie sytości.

Olej sezamowy – zawarta w nim witamina B jest nieoceniona w profilaktyce sercowo-naczyniowej i zawałów serca. Sezamina i wapń regulują ciśnienie krwi i obniżają poziom cholesterolu, spowalniają akumulację tkanki tłuszczowej i zaopatrują mięśnie w składniki odżywcze.

Syrop ryżowy – naturalny słodzik, składający się  z łatwo wchłanianych węglowodanów, glukozy, a także melanozy, dzięki której jest dłużej trawiony, co pomaga utrzymywać stały poziom cukru we krwi. Jest bogatym źródłem wielu składników mineralnych, w tym potasu, magnezu, żelaza, manganu i cynku.

Spirulina – silny antyoksydant, pomocny w profilaktyce chorób nowotworowych. Wspomaga pracę wątroby i nerek w procesie detoksykacji i wzmacnia system immunologiczny. Obniża poziom złego cholesterolu ( LDL) i trójglicerydów i normalizuje poziom cukru we krwi. Niweluje zakwaszenie organizmu.

Siemię lniane – środek o działaniu osłaniającym przewód pokarmowy. Nasiona siemienia mają także właściwości lekko przeczyszczające, ułatwiające wypróżnianie. Składnik obniża poziom cholesterolu we krwi, upośledza wchłanianie glukozy w przewodzie pokarmowym. Wykazuje właściwości przeciwmiażdżycowe, przeciwnowotworowe, przeciwzapalne.

Miód – ma działanie detoksykacyjne i doskonale oczyszcza. Niezastąpiony przy zwiększonym wysiłku fizycznym i umysłowym, przy długich, przewlekłych chorobach i stanach wyczerpania.

Migdały – źródło wielu substancji odżywczych: zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, magnez, miedź, błonnik, tokoferole. Dzięki unikatowemu składowi migdały korzystnie wpływają na układ sercowo-naczyniowy, obniżają poziom cholesterolu, zwalczają wolne rodniki oraz zapobiegają tyciu.

Jagody acai – dzięki dużej ilości błonnika przyśpieszają przemianę materii oraz proces trawienia. Dają długotrwałe uczucie sytości, a tym samym pomagają kontrolować i stopniowo ograniczać ilość spożywanych kalorii. Wspomagają pracę serca. Zawierają duże ilości witamin i składników mineralnych oraz ogromne bogactwo przeciwutleniaczy, które opóźniają proces starzenia i hamują rozwój komórek nowotworowych.

Amarantus –dzięki wysokiej zawartości błonnika zapobiega zaparciom, wspomagając perystaltykę jelit i przemianę materii. Jest lekkostrawny i nie powoduje obciążenia przewodu pokarmowego. Obniża poziom cholesterolu, może zapobiegać niektórym nowotworom, jak również opóźnia proces starzenia się organizmu. Hamuje rozwój wrzodów żołądka oraz poprawia pamięć i system nerwowy.

Oliwa z oliwek – obniża poziom złego cholesterolu, chroni organizm przed rozwojem chorób układu krążenia, w tym choroby wieńcowej oraz miażdżycy.  Wspomaga odchudzanie, obniża poziom cukru we krwi. Spowalnia procesy starzenia się organizmu.

Ekstrakt z zielonej herbaty – pomaga redukować i opóźniać oznaki starzenia się organizmu. Wykazuje dobroczynny wpływ na układ krwionośny. Wspomaga proces spalania tkanki tłuszczowej podczas spoczynku. Znakomicie wspomaga organizm w walce z nadwagą i otyłością.

Kakao gorzkie- regeneruje komórki, opóźnia procesy starzenia, zmniejsza wytwarzanie i uwalnianie wolnych rodników oraz jest naturalnym przeciwutleniaczem. Redukuje dolegliwości trawienne. Zmniejsza ryzyko miażdżycy, obniża ciśnienie krwi. Poprawia samopoczucie, redukuje poziom stresu i zwiększa wydzielanie endorfin.

Wiórki kokosowe – źródło błonnika pokarmowego konieczne  do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Odpowiednie jego spożycie wspomaga także odchudzanie i  obniża łaknienie.

Słonecznik – rewelacyjne źródło witaminy E i wszystkich witamin z grupy B, dzięki czemu wspomaga  funkcjonowanie układu nerwowego. Wspomaga pracę serca oraz układ krwionośny, pomaga w walce z migrenami oraz skurczami mięśni. Obniża poziom cholesterolu we krwi i chroni przed chorobami serca i zapobiega nowotworowi prostaty.

Cynamon – źródło błonnika, żelaza, wapnia i manganu. Jest naturalnym antyoksydantem:  zwalcza wolne rodniki, opóźnia proces starzenia się komórek, zapobiega nowotworom i chorobom układu krwionośnego. Przyspiesza metabolizm, poprawia proces trawienia i pomaga schudnąć. Skutecznie  hamuje apetyt na słodycze oraz daje poczucie sytości.

Pestki dyni – zawierają wiele witamin (w tym witaminy B1, B2, B3 i B9) oraz mikroelementy tj. mangan, magnez, fosfor, cynk czy żelazo. Są prawdziwymi kapsułkami zdrowia i urody. Pestki dyni to także skarbnica cynku – składnika niezwykle pomocnego w leczeniu  schorzeń skórnych.

Orzechy włoskie – zawierają wysokie stężenie kwasów tłuszczowych z grupy omega-3, są bogate w błonnik , witaminy z grupy B, magnez, przeciwutleniacze (witaminę E). Są również źródłem steroli roślinnych, ale głównie jednonienasyconych i wielonienasyconych kwasów  tłuszczowych, które obniżają stężenie złego cholesterolu LDL.

Skład

siemię lniane, samopsza, miód, soczewica, syrop ryżowy, mąka amarantusowa, mąka z cieciorki, jaja kurze, kakao, jagody acai, olej sezamowy, oliwa z oliwek, migdały, orzechy włoskie, pestki z dyni, wiórki kokosowe, słonecznik, ekstrakt z zielonej herbaty, spirulina, sól, cynamon.

Średnie wartości odżywcze – w 100 gr
Wartość energetyczna 348,87 kcal
Białko 13,75 g
Tłuszcz 17,57 g
Węglowodany 31,77 g
Błonnik 8,70 g

Produkt suszony, a następnie krótko pieczony na parze w temperaturze od 70 do 110 stopni C. Metoda ta z jednej strony  zapewnia trwałość produktu  przez okres kilku tygodni, z drugiej zaś – pozwala zachować większość właściwości  składników SLIM FOOD, które w  większości pochodzą z  upraw BIO i EKO.

Dawkowanie

1 ciastko co 60-90 minut przez 6 dni w tygodniu (10 batoników dziennie). Siódmego dnia, dla uzyskania optymalnego efektu zaleca się spożycie lekkostrawnych, niskokalorycznych posiłków.  Produkt jest odpowiedni dla dzieci, jako zdrowa przekąska między posiłkami.

Zalecenia

Zaleca się wypijanie 2,0-2,5 l. wody dziennie. Celem odkwaszenia organizmu nie zaleca się picia więcej niż jednej kawy dziennie czy spożywania alkoholu.  Produkt jest odpowiedni dla osób cierpiących na nietolerancję laktozy i glutenu (patrz: opis samopszy).

Informacje dodatkowe

Batoniki zawierają migdały i orzechy. Prosimy o  zapoznanie się ze składem umieszczonym powyżej i na  etykiecie opakowania.

W pierwszych dniach diety może być obserwowany spadek energii, a w niektórych przypadkach bóle głowy. Jest to wynik ograniczenia spożycia węglowodanów prostych, do których nasz organizm został przyzwyczajony w wyniku wysoko przetworzonej żywności, bogatej w cukry. W razie pojawienia się zbyt uciążliwego bólu głowy zalecamy spożycie małej dawki (do 100 g) owoców lub 1-2 szklanek wody z miodem.

W pierwszych dniach może się pojawić uczucie zimna i częste wypróżnienia. Jest to efekt oczyszczania się organizmu z toksyn i złogów. Po kilku dniach organizm przestawia się na zdrową dietę SLIM FOOD, czerpiąc coraz więcej energii z tłuszczu w organizmie. Wówczas  niedogodności mijają.

WAŻNE

W przypadku cukrzycy i innych schorzeń produkt powinien funkcjonować jako uzupełnienie codziennej diety, po uprzedniej konsultacji z lekarzem.

Sposób przechowywania

Przechowywać w suchym, nienasłonecznionym miejscu, w temperaturze od 0 do 8 C. Po otwarciu spożyć w przeciągu 48 godzin przed upływam daty ważności.

Polecamy rejestrację w naszym sklepie i zamawianie na bieżąco bezpośrednio od producenta. Masz wtedy pewność otrzymania towaru najwyższej możliwej jakości. Znajdziesz tam też dużo unikalnych i skutecznych produktów dla zdrowia i urody

DO KOSZYKA PRZEJDŹ DO SKLEPU
Poprzedni artykułSLIM FOOD – Odchudzanie poprzez smaczne odżywianie
Następny artykułSiódmy dzień to dzień wolny od SLIM FOOD